Boskracht,
 buiten beleven.


Welkom bij Boskracht.Wie is Cees?

Het verhaal van Cees gaat verder dan alleen bushcraft. Als kind was hij al gefascineerd door de natuur en het buitenleven. Hij bracht zijn dagen door in het bos achter zijn ouderlijk huis en leerde al vroeg hoe hij vuur moest maken en eten kon vinden in de natuur. Naarmate hij ouder werd, groeide zijn liefde voor de natuur en zijn kennis van bushcraft.

Cees besloot zijn passie voor de natuur te delen met anderen en begon met het organiseren van workshops en cursussen over bushcraft en het buitenleven. Hij wilde mensen leren hoe ze zelfvoorzienend konden zijn in de natuur en hoe ze hun eigen eten konden vinden en bereiden. Maar na verloop van tijd realiseerde Cees zich dat er meer was dan alleen bushcraft.
Hij ontdekte het concept van Shinrin-yoku, het Japanse gebruik om tijd in de natuur door te brengen en te genieten van de rust en stilte die het biedt. Cees besloot dit concept te integreren in zijn werk en begon mensen uit te nodigen om samen met hem het bos in te gaan en te genieten van de natuurlijke omgeving.

Het werd een groot succes en Cees besloot zijn eigen bedrijf op te richten, genaamd Boskracht. Met Boskracht organiseert hij bushcraftcursussen, bosweekeinden en Shinrin-yoku sessies. Cees is gepassioneerd over het delen van zijn kennis en het helpen van mensen om een diepere verbinding met de natuur te krijgen.

Voor Cees gaat het niet alleen om het leren van praktische vaardigheden, maar ook om het ontwikkelen van een respectvolle relatie met de natuur. Hij gelooft dat als mensen zich verbonden voelen met de natuur, ze zich meer bewust zullen zijn van de impact die ze hebben op het milieu en meer geneigd zullen zijn om duurzame keuzes te maken.

Cees is niet alleen een bushcraft-expert, hij is ook een inspiratie voor iedereen die de schoonheid en waarde van de natuur wil ervaren. Met zijn passie en toewijding helpt hij mensen om zichzelf opnieuw te verbinden met de natuur en een dieper begrip te krijgen van de wereld om ons heen.


Cees is afgelopen jaar gestart met een post hbo opleiding bushcraft begeleider aan de universiteit van Wageningen.Wie is Martin?

Martin heeft altijd een passie gehad voor het werken met mensen en hen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Na jarenlang gewerkt te hebben in het bedrijfsleven als manager, besloot hij zijn hart te volgen en zijn eigen coachingskantoor op te zetten in Arnhem: Wunjo. Hier kan hij zich richten op het coachen en begeleiden van mensen, zowel individueel als in groepen.

Martin heeft verschillende methoden en technieken tot zijn beschikking om mensen te helpen. Zo werkt hij graag met systemisch coachen, waarbij hij kijkt naar de onderliggende systemen die van invloed zijn op het gedrag van mensen. Ook gebruikt hij de provocatieve methode, waarbij hij humor en uitdaging inzet om mensen uit te dagen en te stimuleren om te veranderen.

Naast zijn werk als coach, is Martin ook actief als watergieter bij zweethutceremonies. Hierbij brengt hij deelnemers naar een diepere staat van bewustzijn en helpt hij hen om los te laten wat hen niet meer dient.

In zijn vrije tijd is Martin graag buiten in de natuur te vinden. Hij houdt ervan om te trekken door de bossen en te genieten van het buitenleven. Dit maakt hem ook een geschikte coach voor mensen die behoefte hebben aan een andere omgeving dan de traditionele coachingsruimte.

Met zijn brede ervaring en kennis van coaching en de natuur, weet Martin een unieke en effectieve aanpak te bieden aan zijn cliënten. Hij is gepassioneerd en gedreven om mensen te helpen hun persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Een geheel nieuw project van Martin is een avontuurlijke coachingsreis door de bossen en langs de meren van Zweden: Traileguide Coaching.

 

Martin BaptistActiviteitenagenda


Boskracht herfsteditie 2024

Start:04-10-2024
14:00
Einde:06-10-2024
15:00

Boskracht herfteditie: Ontdek de schoonheid van Drenthe tijdens een onvergetelijk weekend

4 tot en met 6 oktober 2024

Ben je klaar om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te midden van de natuur te ervaren wat er echt toe doet? Dan is de Boskracht herfteditie dé perfecte gelegenheid voor jou! Van 4 tot en met 6 oktober 2024 strijken we neer op het prachtige Uterneringskamp van Staatsbosbeheer in Elp, gelegen in de provincie Drenthe.

Tijdens dit weekend vol loslaten van wat moet, verbinding met anderen, omringd door de adembenemende schoonheid van de herfst, dompel je je onder in diverse activiteiten die je dichter bij jezelf en de natuur brengen. Denk aan workshops waarin je leert omgaan met natuurlijke materialen, inspirerende gesprekken rond het kampvuur in de frisse buitenlucht en natuurlijk talloze mogelijkheden om de prachtige omgeving te verkennen.

Voor wie?

Boskracht is er voor iedereen die op zoek is naar een unieke en onvergetelijke ervaring in het bos. Of je nu een ervaren kampeerder bent of een beginner, iedereen is welkom om deel te nemen. We creëren een warme en inclusieve sfeer waar je je vrij voelt om te zijn wie je bent en nieuwe connecties te maken met gelijkgestemden.

Wat kun je verwachten?

Slapen in de buitenlucht: Neem je eigen tent, bivak of hangmat mee. Zo kun je je volledig focussen op het genieten van de natuur en de activiteiten.
Gevarieerde workshops: Kies uit diverse workshops die je dichter bij jezelf en de natuur brengen. Leer bijvoorbeeld hoe je natuurlijke materialen kunt gebruiken om prachtige creaties te maken, verdiep je in de kracht van kruiden en planten.
Inspirerende gesprekken: Rond het kampvuur gaan we met elkaar in gesprek over belangrijke thema's die ons raken. Deel je ervaringen, leer van anderen en verdiep je kijk op de wereld om je heen.
Ontdek een prachtig stukje Drenthe: We verken de prachtige omgeving te voet. Gaan op zoek naar bijzondere planten en dieren, bewonder de heide in al zijn herfstpracht.
Heerlijk eten: We koken samen smakelijke maaltijden op het kampvuur. Hiervoor gebruiken we de bekende dutch ovens.

Praktische informatie:

Data: 4 tot en met 6 oktober 2024
Locatie: Uterneringskamp van Staatsbosbeheer in Elp
Kosten: €150,- per persoon (inclusief alle maaltijden, workshops en activiteiten)
Aanmelden: Ga naar https://boskracht.nl/ voor meer informatie en om je aan te melden

Mis deze unieke kans niet om de schoonheid van Drenthe te ontdekken, nieuwe connecties te maken en dichter bij jezelf te komen!

#boskracht #herfst #Drenthe #natuur #avontuur #verbinding #workshop #kampvuur #ontspannen #ontdekkenTerug naar overzicht